Check out what happened in the world of science and international politics in Q1 2024!
Link
Added 12 September, 2023
Ministerstwo Spraw Zagranicznych
Nabór na stanowisko w Sekretariacie ramowej Konwencji NZ w sprawie zmian klimatu (UNFCCC)- Zastępca Sekretarza Wykonawczego ramowej konwencji Narodów Zjednoczonych w sprawie zmian klimatu

Miejsce wykonywania obowiązków: Bonn

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 30 września 2023 r.

Szczegółowe informacje dotyczące zadań na stanowisku, kwalifikacji i doświadczenia zawodowego zawarte są w załącznikach.

Stanowisko to odpowiada randze Asystenta Sekretarza Generalnego (Assistant Secretary-General). Zastępca Sekretarza Wykonawczego wspomaga Sekretarza Wykonawczego w zarządzaniu Sekretariatem.

Konwencja NZ w sprawie zmian klimatu została przyjęta podczas Szczytu Ziemi w Rio de Janeiro w Brazylii w 1992 r. Weszła w życie po ratyfikowaniu jej przez 50 państw, 21 marca 1994 r. Obejmuje obecnie 197 Stron (196 państw i 1 regionalna organizacja integracji gospodarczej). Celem Konwencji jest określenie założeń międzynarodowej współpracy dotyczącej ograniczenia emisji gazów cieplarnianych. Realizację postanowień konwencji koordynuje Sekretariat UNFCCC, którego siedziba mieści się w Bonn.

Position Type
Languages
Contract type
Full-time
Location
Bonn
Ministerstwo Spraw Zagranicznych
Ministerstwo Spraw Zagranicznych jest urzędem administracji rządowej zapewniającym obsługę ministra właściwego do spraw zagranicznych oraz do spraw członkostwa Rzeczypospolitej Polskiej w Unii Europejskiej.
Similar jobs
Coopernicus
Międzynarodowa letnia szkoła ‘Thinking wisely. The Mieroszewski Centre’s School of Political Expertise’
Tatariv, obwód iwanofrankowski, Ukraina