Posłuchaj nowego odcinka podcastu Coopernicus!
Artykuły
Wyniki: 6
Filtry
1
Pole jest wymagane
21 maja, 2023
Cel: ciało idealne. Jak presja społeczna wpływa na występowanie zaburzeń odżywiania?

„Media wywołują poczucie przepaści między ciałem własnym a idealnym, co powoduje ciągły niepokój o jego

Artykuł - zdjęcie główne
02 maja, 2023
Rewolucja w świecie napojów? Nowe rozwiązanie polskich naukowców.

Polacy po raz kolejny przodują w postępie technologicznym. Firma Organic Water wraz z Politechniką Wrocławską

Artykuł - zdjęcie główne
14 kwietnia, 2023
Innowacyjna metoda pomiaru zawartości tłuszczu w żywności

Zespół naukowców z Politechniki Rzeszowskiej w składzie dr hab. inż. Krzysztof Tereszkiewicz, prof. PRz i

Artykuł - zdjęcie główne
12 kwietnia, 2023
Dieta zapisana w genach – nutrigenomika i nutrigenetyka

Badania dotyczące odżywiania Nauka o żywieniu jest stosunkowo nową dziedziną. Ostatnie badania łączyły w sobie

Artykuł - zdjęcie główne
28 marca, 2023
Biała śmierć – czyste uzależnienie. Jakie są wnioski polskich naukowców?

Nie od dziś wiadomo, że cukier jest jedną z bardzo uzależniających substancji. Przypuszcza się nawet,

Artykuł - zdjęcie główne
Magdalena Marynowska
27 października, 2022
Mięso (nie) z kurczaka

W Centrum Nauki Kopernik wyhodowano mięso kurczaka na liściu szpinaku. Osiągnięcie to przypisać można biologowi

Artykuł - zdjęcie główne