Analiza polskiej diety pod kątem obecności bisfenolu A (BPA) i kadmu wykazała istnienie poważnych zagrożeń
21 maja, 2023
Cel: ciało idealne. Jak presja społeczna wpływa na występowanie zaburzeń odżywiania?
„Media wywołują poczucie przepaści między ciałem własnym a idealnym, co powoduje ciągły niepokój o jego
02 maja, 2023
Rewolucja w świecie napojów? Nowe rozwiązanie polskich naukowców.
Polacy po raz kolejny przodują w postępie technologicznym. Firma Organic Water wraz z Politechniką Wrocławską
14 kwietnia, 2023
Innowacyjna metoda pomiaru zawartości tłuszczu w żywności
Zespół naukowców z Politechniki Rzeszowskiej w składzie dr hab. inż. Krzysztof Tereszkiewicz, prof. PRz i
12 kwietnia, 2023
Dieta zapisana w genach – nutrigenomika i nutrigenetyka
Badania dotyczące odżywiania Nauka o żywieniu jest stosunkowo nową dziedziną. Ostatnie badania łączyły w sobie
28 marca, 2023
Biała śmierć – czyste uzależnienie. Jakie są wnioski polskich naukowców?
Nie od dziś wiadomo, że cukier jest jedną z bardzo uzależniających substancji. Przypuszcza się nawet,
Sugerowane artykuły